Dating har udviklet sig meget gennem tiden

For år tilbage var der ikke noget, som hed internettet og dermed heller ikke noget som hed netdating. Skulle man møde en potentiel kæreste foregik det som oftest gennem venner og bekendte, gennem arbejde eller gennem fritidsinteresser.

Men var man nu den lidt generte type, var det måske ikke altid let at komme i kontakt med det modsatte køn. Og specielt den første kontakt med en interessant person kunne være ganske svær at få åbnet op for.

Alene det at skulle vise sin interesse for en anden person kan være ret overvældende for nogen. For tænk nu, hvis den person man har udset sig, slet ikke er interesseret i en? Måske er vedkommende endda i et forhold i forvejen! Det kan jo svære svært at se – de færreste render jo rundt med et skilt om halsen, hvor der står, at man er optaget.

Kontaktannoncer og enkebal

En af de måder, hvorpå man tidligere kunne være sikker på at møde folk, der ligesom en selv var på udkig efter kærligheden, var ved at kontakte hinanden via de såkaldte kontaktannoncer i blade og aviser eller ved at deltage i de såkaldte enkebal. På den måde var man sikker på, at dem man mødte havde samme mål, som en selv. Det gjorde det at møde hinanden lettere og man risikerede ikke i samme grad, som ved de mere tilfældige møder, at rende ind i folk, som slet ikke var på udkig efter et forhold.

Men selv om både kontaktannoncer og enkebal kunne være en ganske god måde, at komme i kontakt med potentielle partnere, så var der alligevel en hvis begrænsning i de folk man kunne møde på denne måde, og en begrænsning i den måde, hvor på man kunne kommunikere med hinanden, for at finde ud af, om man nu også var et muligt match på den lange bane.

Internettet har ændret den måde vi møder nye folk på

I takt med internettets udbredelse opstod så efterhånden også flere forskellige typer sociale mødesteder. Herunder bl.a. dating sider, som har det ene formål, at bringe folk sammen. Netdating siderne gjorde det pludselig utrolig let at finde folk, der lige som en selv var på udkig efter en at dele tilværelsen sammen med. Og via beskeder, chat og nogle steder endda via videochat blev det pludselig ganske let at kommunikere med hinanden. Bag en lidt anonym facade kunne man nu sidde der hjemme ved skærmen og formulere sine spørgsmål og svare uden det pres, der kan være forbundet med at sidde ansigt til ansigt med et helt nyt bekendtskab. Datingsiderne var en realitet. Og som det har vist sig gennem årene der er gået, er det virkelig noget, som folk har taget til sig, og som de er glade for.

De tidlige netdating sider

De tidlige netdating sider var sådan nogle sider, der så at sige ”skød med spredehagl”. Det var altfavnende sider, som forsøgte at indfange alt og alle, som var på udkig efter en at dele sin tilværelse med. Siderne var for alle aldersgrupper, for alle interessegrupper, de sigtede simpelthen på at dække bredt – på at dække stort set alle målgrupper. Denne type dating sider eksisterer stadig – og nogle af dem har bestemt også stor succes.

Netdating har udviklet sig

Men i takt med netdatingens udvikling, er der også kommet flere og flere niche prægede dating sider til. Der er sider for folk i bestemte aldersgrupper, dating sider for folk med samme faglige interesser, sider for folk af same sociale status osv.

Efterhånden er antallet af dating sider faktisk blevet så stort, at det kan være svært helt at overskue, på hvilke(n) side(r) man skal oprette en profil, når man er på jagt efter kærligheden. For selv om man har et bestemt billede af sig selv inde i hovedet, og måske er ganske bevidst om, hvilken niche man mener at høre til, så er det jo slet ikke sikkert, at andre mener det samme. Og det er jo heller ikke sikkert at den person, som man lige nøjagtig match’er med, ser sig selv som en del af den samme gruppe, som man selv mener at tilhøre – og så finder man måske aldrig hinanden. Så et godt råd er i hvert fald, at oprette sig på flere dating sider, hvor man mener at passe ind – så bliver chancen større for at finde den eneste ene

Der er heldigvis hjælp at hente

Heldigvis for dem, som kan have lidt svært ved at overskue datingmulighederne på nettet, er der kommet sider som datingoversigt.dk, hvor man både kan få et godt overblik over de danske dating sider og samtidig kan få en masse gode råd med på vejen via informationen på siderne og på deres blog. En side som datingoversigt.dk er et godt sted at starte, når man skal i gang med netdating for første gang, så bliver man nemlig guidet godt og får hjælp til at vælge de rigtige dating sider at starte med.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *